Тези

Скільки рук намагаються контролювати економіку?

Засновник сучасної економічної теорії Адам Сміт (Adam Smith) в своїх роботах описав здатність ринків до саморегулювання за допомогою цін. І ця теорія набула назву «Невидима рука ринку».

Концепція «невидимої руки ринку» є широко розповсюдженою для пояснення принципу laissez-faire класичної економічної теорії (невтручання держави в економіку).

 

Для опису різних варіантів втручання держави в економіку, економісти використовують й інші моделі, базуючись на ідеї присутності «добре видимої руки держави», «рику, що допомагає», «залізної руки», «грабуючої руки».

Як що Ви бажаєте стати професіоналами – фахівцями в галузі економіки, створити власний бізнес, розуміти економічні закони, їх вплив на сучасний стан економіки, як України, так і інших країн запрошуємо на навчання за спеціальністю 051 «Економіка» за сучасними освітніми програмами «Цифрова економіка», «Економіка підприємства» Одеської національної академії харчових технологій!

Сайт факультету: febik.ontu.edu.ua/ua/
Сайт кафедри: kaf.ep.ontu.edu.ua

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>